Staart
StartsidaRKW InfoRKW ProdukterKontaktuppgifter
FI SE EN 

/upload/linkit/RKW Info

Företaget förr och nu

HistoriaRKW Finlands förpackningstillverkning startade redan på 1920-talet. Familjeföretaget Rosenlew började tillverka papperssäckar år 1923, som första företag i Finland. Det var i huvudsak frågan om handarbete och en del av arbetet utfördes hemma.

Följande viktiga steg inom förpackningsindustrin togs på 1960-talet då man introducerade plastsäckar på marknaden. Under påföljande årtionden utvecklades Rosenlew till ett av de största företagen inom branschen i Europa. Till produktsortimentet hörde bl.a. plast- och storsäckar samt ett stort urval olika slags förpackningsfilmer, vilka fortfarande är bolagets huvudprodukter.

År 1987 gick Rosenlew som familjeföretag till historien då bolaget såldes till Rauma-Repola.

1.1.2001 övergick Rosenlews fabrik i Björneborg från UPM-Kymmene Oyj:s ägo till den nuvarande ägaren, det tyska RKW SE. RKW-gruppen koncentrerar hela sin verksamhet på tillverkning av film- och plastförpackningar, vilket ytterligare förbättrar dess förmåga att betjäna sina kunder och utveckla sina produkter så att de uppfyller kundernas eller marknadens alltmer krävande behov.

RKW SE:s webbsidor finns på adressen www.rkw-group.com.